Mobiele app ontwikkelen?

Op zoek naar een professionele app? Digital One verzorgt de ontwikkeling, implementatie en het onderhoud en ondersteunt bij de promotie van de app en de contentcreatie. Met dit fullservice-pakket onderscheiden wij ons van andere app-ontwikkelaars.

Welke app is het beste voor u?

Afhankelijk van functionaliteit, budget en planning bepaalt u welke soort app het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing.
Dit zijn de opties:

Web-app

Een mobiele versie van een website. De app hoeft niet gedownload of geüpdatet te worden en is direct beschikbaar via de browser. De korte ontwikkeltijd maakt de web-app prijsvriendelijk, bovendien is hij toegankelijk voor alle devices. Onderhoud en beheer zijn eenvoudig, omdat er maar in één programmeertaal geschreven wordt voor alle bekende platformen: Android, iOS en Windows. Koppelingen met telefoon en webshop zijn niet mogelijk, net zomin als noticifaties.

Low-code-app

Low-code is een technologie om software te bouwen zonder programmeren. Het is een snelle en laagdrempelige manier om apps te bedenken, maken en optimaliseren. Low-code is vooral geschikt voor grote organisaties met grote budgetten, die bijvoorbeeld twintig modules willen. De organisatie kan dan zelf de modules per afdeling inzetten, zonder dat er een programmeur aan te pas komt. Nadeel is de fikse investering.

Hybride app

Een combinatie van web-app en native app, die content laadt vanuit een webpagina. Een hybride app wordt in één programmeertaal geschreven en is geschikt voor alle bekende platformen: Android, iOS en Windows. Ontwikkeling, onderhoud en beheer zijn eenvoudig en prijsvriendelijk. Nadeel: niet alle functionaliteiten zijn mogelijk en de grafische vormgeving is beperkt.

Modulaire app

App met ‘hergebruikte’ software en een CMS waarmee u content eenvoudig aanpast en notificaties kunt versturen. Een modulaire app is flexibel, snel inzetbaar en door het hergebruik van de software prijsvriendelijk. Ook wijzigingen en updates van de app zijn voordelig. Het nadeel is dat niet alle app-functionaliteiten beschikbaar zijn.
Custom (native) app: De applicatie wordt tailormade ontwikkeld, wat vrijwel alles mogelijk maakt qua ontwerp en functionaliteiten. Ook is alle hardware bruikbaar, met opties als het sturen van notificatieberichten, toegang tot de camera, et cetera. De app heeft een hoge snelheid en werkt ook zonder internetverbinding. Keerzijde is dat de ontwikkeling meer tijd in beslag neemt en daardoor de ontwikkelkosten veel hoger liggen dan bij bovenstaande varianten, en ook wijzigingen en updates zijn duurder.

Hieronder enkele apps die Digital One ontwikkeld heeft.